Услуги
АВТОМОБИЛЕН ТРАНСПОРТ
Частични / цели товари
 
Акцентът в нашата дейност е транспорт на частични пратки до цели товари с директно натоварване и разтоварване в цяла Европа, Турция и по запитване до Русия и бившите съветски републики до Иран. Стоките, които превозваме, са най-разнообразни, включително и такива изискващи температурен режим. В зависимост от специфичните нужди на нашите клиенти и особеностите на товарите ние разполагаме с разнообразие от автомобили - бусове, соло камиони с товароподемност до 3,5 тона, стандартни бордови камиони с товароподемност до 24 тона, хладилни фургони до 20 тона и обемни автомобили с кубатура до 118 м3. Всички превози са под покритието на съответните застраховки по Конвенция CMR.


Опасен товар - ADR
 
Опасните товари изискват специфични умения и познания. Спедиторите на Ей Пи Консулт са запознати със спецификите в тази област.
 
Ние обслужваме със стандартни бордови автомобили (13,60 м) товари с клас на опасност:

2 – газове
3 – запалими
4 – други запалими вещества
5 – окисляващи вещества и органични пероксиди
6 – отровни и заразни вещества
8 – корозионни вещества
9 – други опасни вещества


Извънгабаритен
 
Ние приемаме предизвикателствата и на „големите“ транспорти – извънгабаритните товари. За такива транспорти се изискват специални Камиони, специални разрешителни и специални познания и умения.
 
Ние имаме необходимата експертиза в превоза на машини от 24 до 60 тона, дългомерни детайли с дължина над 13,60 до 20 метра и други едрогабаритни изделия – селскостопански машини, строителна техника и други.
ВЪЗДУШЕН ТРАНСПОРТ
За Вашите спешни пратки ние организираме въздушен транспорт до голям брой дестинации. Чрез добре развитата мрежа от партньори, ние Ви предлагаме не само авиотранспорт, но и голяма част свързани услуги. Поемаме грижата и следим всички етапи на транспортиране. Това включва доставка и събиране до краен адрес, митническо оформяне и агентиране, изготвяне на съпровождащи документи. Можете да изберете доставка от „врата до врата“, от Вашия изпращач до определено летище или доставка от летище до летище.
МОРСКИ ТРАНСПОРТ
·       ПРЕВОЗ НА (FCL) КОМПЛЕКТНИ КОНТЕЙНЕРИ
 
Нашият екип от специалисти, са готови да организират оптимални транспортни схеми, отговарящи на Вашите изисквания в областта на комплектните контейнерни превози, а надеждните ни партньорства осигуряват безпроблемно транспортиране на Вашите пратки от и до всяка точка на света.
 
·       ПРЕВОЗ НА (LCL) ГРУПАЖНИ КОНТЕЙНЕРНИ ПРАТКИ
 
Опитът ни в консолидирането на контейнерни групажни пратки, може да Ви предложи най-оптимално решение за превоз на вашата стока в рамките на разумен срок от „склад до склад“ и от „врата до врата“.
 
·       ПРИСТАНИЩНА СПЕДИЦИЯ
 
Извършваните от нашите екипи дейностив пристанището, включват както претоварване (контейнеризация/деконтейнеризация) от и на сухопътни транспортни средства, така и вътрешни доставки от и до адрес.
МИТНИЧЕСКИ УСЛУГИ
A P Consult предлага и митнически услуги, като допълнение към останалите дейности. Комбинацията от опит и високо квалифицирани специалисти, с които разполагаме, ни позволява да осигурим за нашите клиенти извършването на всички видове митнически формалности и операции в митнически складове. Нашите митнически брокери ще ви представляват пред митническите органи безпроблемно, компетентно и в срок. Ние предлагаме всички видове митнически услуги: Вносно и износно митническо оформяне; Транзитни митнически операции: Т1, Т2, Т2L; Складиране в митнически складове; Опростени митнически процедури; Изготвяне на митнически документи и сертификати; EORI регистрация; Интрастат декларации;
РЕГИСТРАЦИЯ НА МПС В КАТ – СОФИЯ
Предлагаме Ви регистрации, регистрации с временни номера, пререгистрации, промени в регистрациите на всички видове МПС-та пред КАТ - София.